Den drapstiltalte 25-åringen fra Kautokeino hevdet i retten i dag at han selv var blitt knivstukket i armen og hadde forsvart seg mot dette med kniv, skriver den samiskspråklige avisa Avvir.

Ble angrepet

Det var natt til 9. oktober at en mann i 20-årene ble knivstukket til døde på Morö Backe i Skellefteå. Den drapstiltalte hadde selv blitt angrepet med kniv, noe også hans kamerat ble, forklarte aktor Andreas Nyberg i retten i dag, ifølge Avvir.

Mannen fra Kautokeino og hans kamerat har forklart i avhør at de ble angrepet av to menn og to kvinner og forsøkt ranet, da de skulle kjøpe 750 gram narkotika for 38.500 kroner. Drapstiltalte har forklart at han forut for turen til torget i Skellefteå hadde lånt 40.000 kroner av en kamerat som han skulle tilbakebetale med 45.000 kroner.

10 stikk

I retten kom det fram at tiltalte ble stukket i armen mens han satt bak rattet i bilen, mens kameraten ble stukket av en av kvinnene på stedet gjennom sideruta på passasjersiden.

Tiltalte har i politiforklaring sagt at han gikk ut av bilen for å forsvare seg.

Tilbake på asfalten etter dette lå i følge politiet en av de svenske mennene stukket med 10 knivstikk.

Det var i alt fire som i følge aktor angrep drapstiltalte. Da politiet kom til stedet var en av kvinnene og den drepte tilbake på gjerningsstedet, mens en annen kvinne og mann hadde forsøkt å stikke av, men ble pågrepet seinere på natta.

Kameraten truet

Tilhørere under drapssaken i dag ble beordret på gangen da drapstiltaltes kamerat skulle forklare seg.

Det kom under åpningen av saken fram at mannen som er det viktigste vitnet for den drapstiltalte mannen fra Kautokeino har vært utsatt for uønskede kontakter, skriver avisa Norran.

Mannens bistandsadvokat Erik von Ahn, kunne fortelle at trusler mot mannen har ført til at han nå lever under en spesiell form for personbeskyttelse. Bare pressen og politifolk fikk høre mannens forklaring i dag. Og eneste mulighet for å få mannens vitneprov var at retten lukket dørene for hans forklaring.

Avisa Folkbladet har tidligere skrevet om flere kriminelle nettverk som har forsøkt å få fotfeste i Umeå og den drepte skal i følge avisa ha hatt koblinger til den gruppen som har gått under tilnavnet "Ålidhems terrorister", som i følge avisa har koblinger til Skellefteå også.