De tre nordnorske fylkeslagene av Senterpartiet vil ha på plass sterkere krav knyttet til godstransport i framtidige hurtigruteanbud. Fylkesleder Geir A. Iversen (Finnmark Sp) og hans kolleger Svein Eggesvik (Nordland) og Svein Oddvar Leiros (Troms) skriver at de mener det må stilles krav til både anløpssteder og skipene.

– Hurtigruta er viktig for kysten i nord. Hurtigruta med regelmessige, daglige anløp har i generasjoner fraktet folk og gods sjøveien. Denne kystgodstrafikken er et viktig og nødvendig supplement eller hovedtilbud flere steder. Slike tilbud om frakt må sikres stabilitet. Vi mener derfor at både anløpssteder og krav til kapasiteter både for passasjerer og gods må sikres for framtida.

Helt konkret ser trekløveret for seg at det bør kreves økt kapasitet for godsfrakt så vel som både kjøle- og fryselager om bord.

– Disse kravene må sikres i framtidige anbud. Det vil være et middel for å få mer gods over fra vei til sjø. Sjøveien kan tilby trygg og effektiv transport av store mengder gods, skriver de.