– Det er på tide med noen positivt om Alta Taxi og Rune Karlsen, som overalt ellers får de helt sikkert høre det mest om noe går galt, skriver Altapostens leser, om hvem som fortjener julestjerne i år.

Ordner opp

Innsenderen ønsker ikke noe blest om seg selv, men familien bruker Alta Taxis tjenester jevnlig til sitt funksjonshemmede barn.

– Rune Karlsen ordner alltid opp om det skulle være noe, skriver hun.

Skolekjøring

Karlsen på Alta Taxi har i en årrekke koordinert skolekjøringa for de som ikke kan bruke ordinær skoleskyssordning.

Uten Rune på sentralen tror vår innsender at skolekjøringa ville kollapset.

– Sjåførene gjør en super jobb med å frakte barn med ulike funksjonshemminger til og fra skolen, samt til andre arenaer. Alle fortjener en stjerne, og Rune spesielt, heter det i henvendelsen Altaposten har fått.

Gangbru ved Bossekop skole

For Alta Taxi betyr skolekjøringa om morgenen og ettermiddagen mye. Da er alle bilene i drift. I dag disponerer Alta Taxi 20 biler og fem busser – og til hver bil er det i gjennomsnitt tre sjåfører som deler på kjøringa.

– Det er et puslespill å få alle til skolen til rett tid, tidsmessig og økonomisk, forteller Karlsen, vi må samordne de elevene som kan kjøre i samme bil.

– Så er det veldig mye trafikk om morgenen, derfor kan det være en utfordring å få alle fram i tide, alle begynner jo samtidig på skolen. En gangbru ved Bossekop skole ville vært til stor hjelp – her står trafikken nesten helt stille i morgenrushet, utdyper han.

Hyggelig overraskelse

Karlsen selv er ikke så veldig pratsom, men synes det er hyggelig å få positive tilbakemeldinger på den jobben de gjør på Alta Taxi – og sjåførene avslører at det er ikke første gangen at de på Alta Taxi får Altapostens julestjerne. Forrige gang var i 2001.

– Da hadde flere av oss hår, kommer det tørt fra en av sjåførene, når undertegnede får se utklippet fra den gang. Dermed er stemningen rundt bordet og arbeidsuka satt.