Etter nesten tre måneder med hardt arbeid, forskning og konkurranser sto 47 lag fra Norge, Sverige, Danmark og Færøyene klar til lørdagens skandinaviske finale i Bodø. Her gjorde laget Ninja Turtles fra Alta en solid innsats og kapret publikums hjerter, sier arrangøren.

Viste vilje

– Gjennom FIRST LEGO League og Statoils talentprogram Morgendagens Helter ønsker vi å vekke interessen for forskning, realfag og teknologi. Talentene fra Alta har vist en stor læringsvilje og lagt ned mye innsats både på skolen og fritiden. Slik skapes talenter, og forhåpentligvis vil mange av de bli våre morgendagens ingeniører og forskere, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil.

– Vi er positive

Laget består av tre jenter og åtte gutter på tolv år fra Elvebakken skole. De kom til den skandinaviske finalen etter å ha kapret den prestisjefylte forskningsprisen fra den regionale finalen i Alta tidligere i år. På spørsmål om hva som er unikt med deres lag svarer deltakerne at de er positive og flinke til å samarbeide. Med denne innstillingen har laget mange gode år foran seg i FIRST LEGO League, meldes det.

Størst i verden

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST og Statoils talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere. FIRST LEGO League 2016 er verdens største kunnskapsturnering for barn og unge.

Over 900 lag fra ulike skandinaviske byer har siden midten av september lagt ned utallige timer med arbeid for å kunne representere sine regioner i den skandinaviske finalen. Etter de regionale finalene stod kun 47 lag igjen, klare for å innta Bodø. Her konkurrerte nær 800 barn og lagledere i kategoriene samarbeid, markedsføring, forskning og teknologi. Helgens store høydepunkt var som alltid robotkonkurransen, hvor lagene kjørte selvbygde roboter programmert for konkrete oppgaver på spesialbygd baner.

Alta høstet ros

Etter noen hektiske finalerunder var det tilslutt The LEGO Reefs fra Billund i Danmark som var best sammenlagt og ble kronet til FIRST LEGO League Champions. Laget får dermed æren av å representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i St. Louis i USA neste år.

– Laget fra Alta måtte etter en intens finaledag dra hjem uten noen priser. De høstet allikevel mye ros blant andre deltakere og samarbeidspartnere, og det er liten tvil om at laget kan dra tilbake til Alta med hodet hevet, sier arrangøren.

LAGET NINJA TURTLES ER: Eirik Frost, Erle Frost, Erling Bjørnstad, Johanne Fredriksen, Konrad Jakobsen, Kristian Holsbø, Storm Kivijervi, Trym Johnsen, Jørn-Kristian Hansen, Nora Lillemoen og Sondre Johansen.