lær.no er en undervisningsportal utviklet av Ali Elmasoudi og Eivind Stordal, begge to med mastergrad i anvendt matematikk fra UiO. Som en gest til morgendagens helter ønsker de nå å gi elever og studenter i Alta det lille ekstra for å lykkes med realfagene.

– Tanken er å hjelpe alle i Alta. Vi vil hjelpe alle elever i realfag som matte, fysikk, kjemi og biologi – til og med finans. I alle nivåer fra barneskole til videregående til høyskole og universitet. Helt gratis, sier Elmasoudi til Altaposten.

Vi pleier vanligvis å dra på besøk til skoler for å holde foredrag og stå på stand, men det ble i Altas tilfelle litt for langt. Fredag var vi i Sarpsborg, hvor over hundre elever møtte opp.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Det holder ikke i dag å bare være god i matte, eller kjemi, eller fysikk. Du må være god i alt, sier Elmasoudi og fortsetter:

– Jo mer tverrfaglighet, jo mer unik blir man. I dagens situasjon ekspanderer vitenskapen seg eksponentielt. Det er beinhard konkurranse fremover og det vil komme revolusjon på revolusjon fremover. Da må man være faglig sterk. Det å skape interesse rundt realfagene tidlig er da veldig lurt. Det er «kidsa» som bygger opp neste generasjons industri – de som lager den neste store bedriften i Alta om 10-15 år. Vi ønsker å motivere flest mulig på en enkel måte, sier han.