Det er ikke bare i Kviby at foreldregruppa er fortvilt over politikere som vil ødelegge skoletilbudet. I Kåfjord går nå elevene til «aksjon». De har pyntet skolen med plakater og innbyr politikerene til middag.

Uspiselig forslag

Kåfjord-foreldrene har måttet kjempe med nebb og klør de siste årene for å bevare skolen med det gode miljøet og de flotte resultatene. Mens majoriteten av politikere så langt har besinnet seg, ligger nå et nytt forslag fra rådmannen på bordet, et forslag som begge bygdesamfunn reagerer på og synes er uspiselig.

Likevel, spiselig eller ikke, elevene ved Kåfjord skole hadde for lang tid siden planlagt en familiemiddag for foreldre og søsken – og nå har det etter hva avisa forstår mer eller mindre tatt helt av. Det kan bli trangt om plassen på Kåfjord skole torsdag ettermiddag.

Invitert politikere

Fra å være et mindre arrangement med foreldrene som middagsgjester, har bygdelaget også blitt med på leken og torsdag ettermiddag serverer elevene middag til ikke mindre enn 100 personer. Mobiliseringen til middagsselskapet har ført til at bygdefolket vil gå mann av huse for å treffe skolens elever og lærere, spise lapskaus, drikke kaffe og spise kaker. Og når elevene først var i gang, inviterte de like godt politikere og administrasjon til middagen også. I skrivende stund har sju-åtte politikere inkludert ordføreren allerede takket ja til invitasjonen.

Så blir spørsmålet om en bedre middag med elevene og bygdefolket i Kåfjord kan få politikerne stemt for å knuse rådmannens drøm om å legge ned skolen.