Det utskiftede flyteelementet fra Kongshus som har stengt fergebåsen på Mikkelsby ble i formiddag slept over til Sanden på Årøya og fortøyd der. Ferga Skaget har nå blitt testkjørt både på det eksisterende gamle fergeleiet på Mikkelsby og på nykaia på Kongshus.

– Testen av begge fergeleiene viser at Skaget kan gå med persontransport. Den settes inn i den gamle ruta mellom Mikkelsby og Kongshus fra klokka 15.00 i ettermiddag, sier nestleder Roger Olsen i Årøy bygdelag til avisa. Olsen slår fast at ferga vil gå med folk mellom øya og fastlandet etter det som var den gamle ruta. Det vil si at ferga starter 14.40 fra Årøya og inn til fastlandet og tar opp ruta derfra til øya klokka tre.

– Så må de som skal over til øya ha bilene sine på Mikkelsby inntil videre. De som eventuelt står igjen med bil på Årøya, får muligheten til å frakte bilene vekk derfra med MS Årøy via Korsfjord og Nyvoll, når melkebil eller kraftforbil skal ut til øya. Rutetilbudet er midlertidig og  gjelder bare for persontransport, sier Roger Olsen.

Gjenoppretting av ruta er ett av resultatene etter gårsdagens møte mellom bygdelaget og Finnmark fylkeskommune.