12.00 startet Bjørnar Bruers advokat Eirin Halvorsen Lillehof sin prosedyre for lagmannsretten. Hun åpnet med å påpeke den spesielle karakteren i det som er blitt kjent smo «Bruer-saken».

– Det er blitt sagt tidligere at denne saken er spesiell. Og saken er ikke blitt mindre spesiell gjennom ankerunden, sa Lillehof.

Hun påpekte at det har vært lagt fram en massiv mengde påstander, gjennom et utall dokumenter:

– Det reelle tilsvaret fra fylkeskommunen var et 100 sider langt skriv, med 2.000 sider tilhørende dokumenter. Dette er symptomatisk for arbeidsgivers tilnærming av saken og hvordan man møter en annen part på – man pøser ut beskyldninger, og leter i alle skuffer og skap etter dokumenter som gjennomgås nitidig for å finne «bevis» mot Bruer. Man har gått helt tilbake til 1988, snart 30 år tilbake i tid, for å finne noe de kan dra fram nå, i 2016, sa Lillehof.

– Man har brukt en «lapskaus-tilnærming», der man bare har pøst på og sauset alt sammen til en stor sak. Det kan man ikke gjøre. Rettens oppgave er å bryte ut hver enkelt forhold og vurdere disse opp mot det saken dreier seg om, sa Lillehof.

– Lagmannsretten skal se på tingrettens dom, se om det på noen punkter er slik at tingrettens vurdering av faktum sammenholdt med lovverket og fortolkningen av lovverket er feil.