– Slik har lastebilen stått parkert flere ganger, seinest onsdag formiddag. Vi aksepterer ikke at gangveien på Aronnes brukes som parkeringsplass, sier en av naboene til mannen som i går plasserte lastebilen sin på denne måten ved Aronnesveien.

Tvers overfor innkjøringen til Aronsletta er lastebilen – ifølge naboene – blitt parkert på gangveien både kveld og formiddag. Den sperrer hele gangveien, akkurat der gangfeltet over Aronnesveien til Aronsletta er plassert.

– Ingen kommer seg forbi. Skoleunger og andre gående må ut i veibanen for å passere. Livsfarlig, mener tipseren som har sendt Altaposten dette bildet.

Altaposten har snakket med den unge sjåføren, som bor i en enebolig der lastebilen står parkert. Han innrømmer å ha tatt seg ulovlig til rette, og legger seg helt flat for kritikken fra naboene.

– Det er selvfølgelig bare tull å stå midt på gangveien, og jeg gjør det ikke flere ganger – jeg lover. Naboene trenger ikke å bekymre seg for det, sier han til Altaposten.

– Men hvorfor har du parkert slik flere ganger hvis det bare er tull?

– Den første gangen skulle jeg bare inn hjemme for å hente noe, men det tok litt lenger tid. I går skulle jeg bare ta en rask dusj, før jeg skulle avgårde til Lakselv med lastebilen. Men det rakk jeg ikke...

– Åh?

– Nei, politiet svingte inn i innkjørselen rett før jeg skulle i dusjen. De skulle gi meg bot. Men jeg klarte å snakke dem fra det, he-he, sier sjåføren lett nervøst og merkbart full av skam.

Han forteller at politiet lurte på om han skulle parkere slik flere ganger, noe han svarte at han ikke ville gjøre.

– Som sagt; det er jo bare tull å parkere sånn, jeg skulle tenkt meg bedre om. Jeg beklager dette overfor naboer og andre, sier sjåføren, som sier han har kjørt tungtransport i to år. Det er bare et par uker siden han flyttet il Alta og begynte som leiesjåfør i et lokalt transportfirma.