Ved slutten av vitneførselen i «Bruer-saken» fikk også administrasjons- og personalansvarlig og assisterende rektor Ann Kristin Strøm ordet.

– Som leder så må jeg tåle at det er ulike oppfatninger av meg. At man reagerer på måten jeg framstår på, der noen synes det er greit, mens andre ikke synes det er greit. Men jeg har et veldig stort behov for å si ifra når noe er faktisk feil, sa Strøm.

Hun pekte på at hun av tillitsvalgt Gaute Jørgensen Dahl ble beskyldt for å ha en viktig rolle i en tidligere oppsigelsessak.

– Jeg blir altså beskyldt for å være en pådriver rundt denne saken. Det er veldig feil. Jeg har tidligere blitt spurt av Finnmark Dagblad om min rolle da de skrev om denne saken, jeg sa de måtte være feilinformert, for jeg har ikke vært involvert i denne saken. Jeg kom til et første møte med tillitsvalgte i sakens anledning, men fikk vite at de tillitsvalgte ikke ville ha meg med da de hadde representanter for Finnmark fylkeskommune der allerede. Og det var det. Jeg har aldri mottatt mailer eller vært involvert i noen beslutninger knyttet til denne saken, sa Strøm.

– Det føles derfor veldig urettferdig at jeg skal bli stående som ansvarlig for det som også var en vanskelig personalsak, sa hun.

Ifølge Strøm var det daværende rektor Guri Lund og HR-sjef Per Gunnar Johnsen som håndterte denne saken.