Under forklaringen til tillitsvalgt Gaute Jørgensen Dahl i Skolenes landsforbund kom det fram sterke beskyldninger mot rektor Inger Persen.

Persen fikk ordet mot slutten av vitneutspørringene torsdag. Her sa hun at hun reagerte på Dahls utspill:

– Jeg anser disse som veldig grove. Jeg kjenner meg ikke igjen i hans beskrivelser, sa Persen, og siktet blant annet på at det skal ha vært en «fryktkultur» ved Alta videregående skole.

Annen kontekst

Hva angår Persens «nazi-uttalelse» mener Persen konteksten var en helt annen enn hva den tillitsvalgte fremstilte det som:

– Dahl snakker også om at jeg i et personalmøte skal ha introdusert nye ledere og sagt at de skulle være «nazi» i oppfølgingen av ansatte. Da tenker jeg at jeg enten må være steike dum som har sagt noe slik, eller at jeg har en helt annen virkelighetsoppfatning. Jeg var nødt til å sjekke dette med andre også, og det som var var at vi i et personalmøte - etter en elevundersøkelse - var dårlig på lik håndheving av regler. Som en spøk sa jeg at  «vi må kanskje være mer nazi i oppfølging av reglene». En person hoppet opp og sa at dette skapte negative assosiasjoner, da beklaget jeg med en gang, sa Persen.

– Har selv vært renholder

Persen ble også beskyldt av en av skolens renholdere for å etter et møte ha sagt til henne at «hva tror du at du er, du er bare en renholder». Dette bedyrer Persen at hun ikke kjenner seg igjen.

– Mamma har vært renholder. Jeg har vært renholder, og jeg har stor respekt for yrket. Jeg har jobbet som renholder ved skole selv, og vet at alle har samme verdi. Er renholderne borte fra jobb, så merkes det sterkere enn de fleste andre ansatte, sa Persen.

– Hadde vi hatt et dårlig arbeidsmiljø og en fryktkultur, så tror jeg folk ville sluttet jevnt over hele tiden.

– Det er blitt forsøkt dannet et bilde av at vi er ustabile som ledere. Det kjenner vi oss ikke igjen i, sa Persen.