– Forsvinner fakultetet blir vi styrt fraTromsø. Erfaringen så langt er at det er langt til Tromsø og mulighetene for vekst og utvikling er utfordrende, mener leder Steinar Karlstrøm og ordfører Monica Nielsen.

Alta Arbeiderparti skriver i en pressemelding at de har registrert at UiT – Norges arktiske universitet har fått utarbeidet et rapport fra NIFU med anbefalinger om omorganisering av fakultetsstrukturen ved universitetet.

Partiet minner om den kongelige resolusjonen som ligger til grunn for etableringen av UiT – Norges arktiske universitet. Der var  det en forutsetning om at det skal etableres et fakultet i Alta med navnet Finnmarksfakultetet.

Universitetet har tidligere valgt å skifte navn på Finnmarksfakultetet til Fakultetet for idrett, reiseliv og sosialt arbeid (IRS).

Nå foreslåes det tre alternativer med tre, fire eller fem fakultet.

– Saksfremlegget er ikke kjent for oss, men det vil bli offentlig kjent i løpet av kort tid. Det er bekymringer for at styret vil sette i gang faktiske omorganiseringsprosesser, før det er valg nytt styre neste år, mener Karlstrøm og Nielsen. De frykter at de ikke sitter noen fra Finnmark i rektors lederteam.

– Ap sto på barrikadene for å sikre en egen selvstyrt enhet i Finnmark. Vi jobbet for en fusjon med UiT. I forhold til nordområdesatsingen som legger vekt på kunnskap og kompetanse i og for nord, mener vi dette var riktig, avslutter de to.