– Jeg reagerer på at det ikke var voksne i skolegården da det skjedde. Når man har ungene sine på SFO må man kunne forvente at skolen tar godt vare på barna. Derfor må det være voksne til stede. Det skal være god oppfølging og ikke foregå mobbing og trakassering, sier Kent Gudmundsen, stortingsrepresentant for Høyre, og medlem av utdannings- og forskningskomiteen.

– Jeg ble sjokkert over å høre at det har funnet sted uten at de voksne var til stede, at man ikke har god nok oppfølging av ungene. Dette må være enhver foreldres skrekk å frykte at ungene ikke har det bra på skolen, sier han.

Det var tirsdag ettermiddag at en 7 år gammel gutt på Gakori skoles SFO skal ha blitt avkledd, holdt opp ned og kastet stein på av eldre gutter, mens han var på SFO. Også de eldre guttene var elever ved skolen.

Kent Gudmundsen reagerer på trakasseringen av en 7-åring i Alta. Foto: pressefoto

Grov ærekrenkelse

– Det fremstår jo som en grov ærekrenkelse og en alvorlig hendelse. Om folk har blitt kledd naken, og hengt opp etter beina, og steinet er det veldig alvorlig, mener Høyre-politikeren.

– Når man betaler SFO for å ta vare på ungene sine, må man kunne forvente at det er voksne til stede, og at det ikke skjer mobbing eller krenkelser. Det skal være et godt skolemiljø og ingen skal måtte gå på skolen med frykt for å bli mobbet, sier han.

Liker ikke sms-varslinga

– Jeg tenker også på måten det er varslet på. Slike hendelser må man ta tak i på en god måte, og ikke bare sende en sms. Nå får vi håpe at skolen og kommunen følger dette godt opp, fastslår han.

– Mitt utgangspunkt er at vi må ha aktive skoleeiere og aktive skoleledere som jobber hver dag for å sikre at vi har god oppfølging av ungene våre. Derfor stiller vi gjennom lover og forskrifter krav om det, slår stortingspolitikeren fast.