Det som får SVs Johnny Ingebrigtsen til å fly i taket i fylkesbygget der han sitter og har det øverste politiske ansvaret for utdannings-og kompetansesaker, er utspillet til opposisjonspolitikere fra Venstre, og nå sist gruppeleder i Frp, Bengt Rune Strifeldt. De har tatt til ordet for at fylkesrådmann Øystein Ruud må gå som en følge av Bruer-saken.

– For meg er det helt uforståelig at det som burde være rutinerte politikere fra seriøse parti som Venstre og Frp blander seg inn i en pågående rettssak. Når de vil avsette fylkesordføreren gjennom media er det et så brutalt overtramp på spillereglene i arbeidslivet at jeg blir eitrende forbannet. Venstre sitter med Trine Noodt i fylkestinget, det samme gjør Strifeldt. Da er de per definisjon også arbeidsgiveren til fylkesrådmannen, påpeker Ingebrigtsen.

Bengt Rune Strifeldt har på direkte spørsmål fra Altaposten uttalt at han mener noen i fylkeskommunen må ta ansvar dersom lagmannsretten opprettholder tingrettens dom i den såkalte Bruer-saken. Der ble fylkeskommunen som arbeidsgiver slaktet, og tapte  på alle punkter. I lagmannsretten har fylkeskommunen gått fra skanse til skanse, og synes å være milevis fra en kjennelse som gir et moralsk og reelt forsvar for at saken ble anket. I stedet tyder mye på at tingretten vil opprettholde en dom som kan bety et totalt tap på fire-fem millioner kroner for fylkeskommunen.

Strifeldt har pekt på fylkesrådmann Øystein Ruud og opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen som to naturlige navn når de ansvarlige skal pekes ut.

– Jeg gikk ut fra skipperskolen i 1980 og har siden hatt arbeidsgiveransvar for ansatte. Jeg vet derfor hva jeg snakker om, og kan aldri huske å ha sett et større brudd på spillereglene i arbeidslivet enn det Strifeldt har forårsaket. Uansett hvilken mening man måtte ha i Bruer-saken; det bør være innlysende at en verken ansetter eller sparker folk gjennom media. Her har Venstre, Frp og Bengt Rune opptrådt amatørmessig.