Dermed ble jobben som leder for valgkomitèen hans siste under årsmøtet i går, hans siste innsats for partiet. Deretter varslet han at han meldte seg ut av partiet.

– Det er ett råttent eple som dessverre har «smittet» råttenskap over på noen til, som har skylda. Dette har dessverre pågått i to-tre år og har ødelagt all motivasjon for å gjøre en god jobb for et parti jeg er glad i. Et parti som står for veldig mye bra, understreker han. Han ønsker ikke å navngi hvem han mener er problemet.

Drama i kulissene

Berg forteller at han fikk nok under lørdagens årsmøtet i Alta Frp. Det toppet seg fullstending.

– Det sitter veldig langt inne å gjøre det jeg nå har gjort. Men jeg skal være helt ærlig rundt årsaken. Dette handler om en person som har en væremåte som defivitivt ikke er bra for partiet vårt. En person som ikke godtar å ikke bli valgt inn i posisjoner. Deretter har også andre overtatt de samme holdningene. Det skremmer meg. Dette er definitivt personer jeg ikke kan gå god for at får posisjoner i Alta kommune. Derfor trekker jeg meg tilbake, sier han til Altaposten.

Han understreker at problemene absolutt ikke gjelder verken pappa Svein eller broren Ronny, som begge er sentrale i partiet.

– Noen vil sikkert tolke det jeg nå sier som kritikk av pappa som leder. Men det er det ikke. Styret i partiet må ta tak i dette problemet. Det har pågått i flere år. Her må alle i styret involvere seg. Ikke bare lederen. Alle må inn og rydde opp. Måten noen agerer på, både under møter, men også i media, er ikke til partiets beste. Og det bør være det viktigste her, påpeker Stein Are.

Navnet Berg et problem

At tre blad Berg, pappa og leder Svein, broren Ronny og Stein Are selv, alle er med i samme lokalparti, mener Stein Are kan bli for mye for noen.

– Det er noen som mener det blir for mye Berg i Alta Frp. Det vet jeg, hevder han.

Stein Are var for andre år på rad leder for valgkomitèen. Nominasjon, eller mangel på slike verv, uttløste høylytte diskusjoner under årsmøtet lørdag.

– Jeg er pappa i denne sammenhengen, og familiært for nær Stein Are til å kunne uttale meg om dette. Ring Bent-Rune Strifeldt, han kan gi svar på de spørsmål dere måtte ha, oppfordrer leder i Alta Frp, Svein Berg når Altaposten slår på tråden.

«Kjøper seg posisjoner»

Berg skriver på sin egen facebook-profil at han i tillegg mener enkelte som donerer penger til partiet, forventer at pengene skal bidra til at de får sentrale posisjoner i partiet.

– Dette er sterke ord og tanker, som jeg definitivt ikke deler med Stein Are, sier gruppeleder til kommunestyret, Bengt-Rune Strifeldt.

– Forøvrig vil jeg si at det er trist at Stein Are har tatt dette valget. Vi mister en ressurs som har vært med å utvikle partiet over flere år, legger han til.

– Berg mener styret må rydde opp. Har noen gått for langt, eller tråkket over streken i forhold til hvordan man skal oppføre seg?

– Man oppfatter slik forskjellig. Men jeg oppfatter ikke det. Det skal være takhøyde, noe det er godt med i Frp. Jeg er ikke med på at noen bør korrigeres eller ekskluderes på grunn av dette. Men jeg respekterer at Stein Are har tatt denne beslutningen. Samtidig synes jeg det er veldig trasig at vi nå mister en slik ressurs ut av partiet, kommenterer Strifeldt.