Det var fredag at Alta event åpnet sitt nye lokale, Nordlyssalen, på Kvenvikmoen. Navnet er ikke tilfeldig. Eliassen håper Nordlyset skal dra kunder, turister og andre til anlegget slik at det etter hvert vil generere penger.

– Det var et stort apparat i gang fredag. Men det viste seg at både kjøkken, bar og alt rundt fungerte veldig bra, oppsummerer han.

Intet telt

Eliassen har 1000 jern i ilden og er blant annet godt kjent som utleier av telt. Og mange trodde nok det nye anlegget var i samme stilen.

– Jeg fikk tilbakemeldinger fra folk som var så overrasket over at dette var et fast bygg, som var varmt og godt. Mange var fornøyd. Vi traff i tillegg godt med lyssetting utvending, pluss at grillingen ute nok var et lurt trekk, sier han.

Norsk på engelsk

Bandet Charlie Rachesteads mest kjente fjes er Rune Nilson, som mange lytter til når «Lønsj» går daglig på P1. Hver onsdag ringer også Nilson til den fiktive samen Jan Olsen, som mange har trykket til sitt bryst. Sånn sett var kanskje både Nilson og figuren hans nærmere sine røtter under besøket i Alta, enn på lang tid.

– He-he, ja kanskje det. Det var i allefall ingen tvil om at de stortrivdes på scenen. To timer med norske låter fremført på engelsk, ble uten tvil tatt godt i mot. Blant annet ble det trøkk da han dro i gang med «Sålitter pine» og «Metallic white». En fantastisk åpning må vi kunne slå fast, vurderer Eliassen.

– Nå er vi klar og i påvente av turister og andre leietakere, gjør vi oss klar til julebordssesongen, legger han til.

Foto: STORT SMIL: Eier av Alta event, Stig Anton Eliassen, var stålende fornøyd med åpningen av sitt nye anlegg.