– På hvilke måter vil helseministeren forholde seg til analysen fra Oslo Economics, som entydig viser at nytt sykehus for Vest-Finnmark bør lokaliseres til Alta?

– Hva vil helseministeren pålegge av nye utredninger overfor Helse Nord RHF for lokalisering av nytt sykehus i Vest-Finnmark, for å være sikker på at valgt sykehusstruktur er til det beste for pasientene?

Skriftlige spørsmål

Dette er de to spørsmålene Venstre sentralt ønsker svar på etter at utredningen i regi av Alta kommune ble kjent. Derfor har de sendt et skriftlig spørsmål til statsråd Bent Høie.

Grande henviser til nasjonal sykehusplan som er kystlall: Når motstridende interesser gjør det vanskelig å bli enige om hva som er den beste løsningen, har regjeringen ett gjennomgående svar: Hensynet til pasienten skal alltid veie tyngst».

Har ikke svart enda

Oslo Economics har beregnet at et akuttsykehus i Alta og et nærsykehus i Hammerfest vil spare både liv og gi store samfunnsøkonomiske gevinster. Flytting av sykehusfunksjonene vil gi en positiv netto nåverdi på om lag 450 millioner kroner, begrunner Grande.

Bent Høies svar på utfordringene fra Venstre-lederen er ikke tilgjengelig enda.