Da Altaposten var innom DNB i Alta sentrum rundt klokken 18.30 søndag kveld, hvor pengene fra bøssene telles opp, var takknemligheten stor.

– Vi har jobbet mot næringsliv, skoleklasser og befolkningen generelt noen dager nå. Det er helt fantastisk for et hjertelag folk har når det gjelder å hjelpe andre. Vi er dypt takknemlig, sier leder Dag Arne Johannessen ii Alta røde kors.

I Finnmark kunne ingen matche Hasvik som er nummer seks på den nasjonale lista med 167 kroner per innbygger.

Alta gjorde det skarpt blant byene i Nord-Norge og hadde samlet inn 53,25 kroner per innbygger.

Likevel er det Alta sitt enestående resultatet som virkelig har løftet fylket i år, mener fylkesaksjonsleder Eskild Johansen.

– Alta med sin nye byaksjonsleder, Erik Karlstrøm, har virkelig imponert i år. Verken, Bodø, Tromsø eller Harstad med sine erfarne byaksjonsledere var i nærheten av det imponerende resultatet vi ser i Alta. Karlstrøm og ordfører Monica Nielsen har vist et stort engasjement, og dette har betalt seg i år.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Dette er også blant verdens mest korrupte land, men Røde kors er likevel sikre på at pengene skal komme frem til de som er i nød og trenger hjelp. Noe av pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Hardt arbeid i dagevis allerede til tross; en som virkelig var stolt søndag kveld var aksjonsleder Erik Karlstrøm.

– Jeg kan ikke annet enn å smile. Det har vært mye kontakt med folk i alle samfunnslag de siste dagene. Det har vært mye jobb, men utrolig givende, slår han fast, før han blir avbrutt. En bøssebærer kommer med mer penger. Og søndag var penger viktigere enn media, så Karlstrøm får lov til å ta seg av midlene som kommer inn.

– Folk er fantastiske. Mange av bøssene er fulle av penger, sier han og smiler fornøyd for han forsvinner med bøssa i retning tellekorpset.