Norges J16-landslag startet EM-kvalifiseringen fredag og slo til med 6-0-seier over hjemmenasjonen Moldova. BUL-spiller Martine Romsdal (16), som ble hentet inn i troppen rett før avreise, fikk til tross for det tillit fra start av landslagssjef Børje Sørensen i den første av tre kvalifiseringskamper.

Romsdal spilte hele kampen og Norge ledet hele 5-0 til pause. Vilde Gullhaug Birkeli fra Kongsvinger scoret hattrick i løpet av 20 minutter før Lyn-spillerne Jenny Røsholm Olsen og Joanna Aalstad Bækkelund sørget for 5-0 til pause. Ti minutter før slutt i andre omgang fastsatte Fortuna-spiller Malin Sunde sluttresultatet til 6-0.

Allerede søndag venter neste utfordring når Bulgaria venter i kamp to.

Norge avslutter kvalifiseringen med kamp mot Nederland onsdag i neste uke. Det betyr at Romsdal rekker hjem igjen før BUL-damene skal ut i kvalifisering til 1. divisjon borte mot Stavanger-klubben Hinna søndag 30. oktober.