Politiet i Alta meldte tirsdag kveld om at de har pågrepet en mann i slutten av 40-årene, siktet for seksuelt overgrep mot ett barn.

- Mannen er ansatt i en barnehage i Alta. Han ble pågrepet den 11. oktober og ble 12. oktober varetektsfengslet i to uker, opplyser politiet.

Politiet har gjort beslag hjemme hos den siktede barnehageansatte, men vil ikke opplyse hva dette er.

– Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere informasjon i saken nå, opplyser pressekontakt og lensmann Svein Tore Nilsen. De har innkalt til pressekonferanse onsdag.

Ifølge VG var det foreldrene til barnet som slo alarm.

– Det er for tidlig å si om det er flere som er fornærmet, sier politiinspektør Svein-Tore Nilsen i Finnmark politidistrikt, som opplyser at mannen ikke er kjent for politiet fra tidligere.

Mannen har fått oppnevnt Håkon Helsvig som sin forsvarer. Han opplyser til Altaposten at mannen ikke erkjenner skyld i saken og at han tar siktelselsen svært tungt.

Altaposten har vært i kontakt med styrelederen i den aktuelle barnehagen, men det er ikke noe ønske om å kommentere saken. Alle foreldre og foresatte i barnehagen har fått informasjon og Alta kommune samlet tirsdag styrerne i barnehagene til informasjonsmøte.