Stig Magne Johansen Sivertsen glemte lommeboka si oppe i huset i Bergsfjord i Loppa, men opplevde ubetalelig service da kapteinen snudde ferga på «femøringen».

Snudde Hårek

Det var litt før klokken 07.30 fredag morgen at Stig Magne gikk ombord på ferga Hårek i Bergsfjord. Mastemontøren fra Honningsvåg hadde gjort en jobb på stasjonen til Norkring ute i Vestre Loppa, og nå skulle han ta helg og dra hjem. Men da den trofaste 42 år gamle Hårek var fra kai og i stø kurs mot Øksfjord, oppdaget Stig Magne til sin skrekk at med på seilasen manglet det en bemidlet passasjer; lommeboka hans.

Sprang opp

– Jeg visste med en gang hvor lommeboka lå. Jeg hadde lagt den fram på bordet der jeg hadde bodd. Men så hadde jeg rett og slett glemt den likevel, sier Stig Magne, som nå gjorde et desperat og modig valg.

– Jeg sprang opp og spurte kapteinen om han kunne snu. Han tok det med et smil og stilte opp. Det var ingen problem, sa han, og i mellomtiden ringte jeg til han jeg leide hos, og fikk ham til å svippe ned på kaia med lommeboka, forteller Stig Magne.

Han sier han tror passasjerene på ferga syns det var greit å snu, da de skjønte årsaken. Ingen sa noe, i alle fall.

Alene på jobb

Stig Magne sier at ferga hadde rukket å senke luka da han enset forglemmelsen, og at de var kommet noen hundre meter ut fra Bergsfjord.

– Jeg var alene fra Relacom på jobb, og hadde ikke en gang fått betalt fergebilletten uten lommeboka, sier Johansen Sivertsen, som da vi pratet med ham mandag morgen var på tur i bussen til Alta for å ta flyet til Stavanger. Bussen fra Honningsvåg slapp å snu, for da vi møtte ham på flyplassen var lommeboka grundig med på reisen.

– De på Hårek tok det med et smil, de stilte opp. Det var kjempeflott gjort av dem, sier Stig Magne.

Riktig vurdert

Rederilederen for Boreal heter Steinar Mathisen. Han sier at man ikke alltid kan forvente at ferga skal snu, og at dette er kapteinens suverene vurdering fra gang til gang.

– Noen ganger er det kanskje på sin plass, og dette var nok et slikt tilfelle. Jeg mener at kapteinen gjorde en god og riktig vurdering, sier Mathisen, som håper kunden ble fornøyd.

– Boreal har en misjon, og den heter service ut over hva man kan forvente. Dette var helt i tråd med vår misjon, sier rederilederen.

FLOTT AV FERGA: Stig Magne Johansen Sivertsen glemte lommeboka i Bergsfjord, men kapteinen på ferga Hårek dro i håndbrekket. – Jeg har alt i lommeboka mi, så dette var service, sier Stig Magne, her fotografert idet han skal ta flyet sørover fra Alta.

HÅREK SNUDDE: Boreal ga service ut over hva man kan forvente da passasjeren glemte lommeboka på land. – Det er kapteinens vurdering fra gang til gang, sier rederileder Steinar Mathisen (Foto: Ola Johannesen)