I Nuvsvåg er et område på 25 dekar ferdigregulert til industriområde. Det ble gjort klart for en del år siden da selskapet Loppa Springwater hadde planer om etablering av flaskevannfabrikk. Nå banker oppdrettsnæringen på døra, men de trenger større plass.

Bør satse nå

Høyre-ordfører Steinar Halvorsen ønsker derfor å bruke nye 800.000 kommunale kroner til erverv av grunn og tilrettelegging for en betydelig større industritomt.

– Jeg går inn for at vi sikrer oss et område som er 150 mål stort, sier Halvorsen til avisa.

Ingen aktør ennå

Loppa kommune og ordfører Steinar Halvorsen ønsker å legge til rette for en av oppdrettsaktørene i Nuvsvåg. I dag snakker man om tre typer anlegg. Et smoltanlegg, et såkalt oppvekstanlegg og mulige nye tradisjonelle oppdrettsanlegg i sjøen.  Så langt har kommunen ingen kommersiell aktør på plass, men flere mulige interessenter. Spørsmålet for kommunepolitikerne blir hvor mye som skal brukes av kommunekassa før man har på plass en investor som vil satse sammen med kommunen. Etter  hva avisa forstår er det enklere for politikerne å satse i Nuvsvåg hvis man kan se bruken av tomtene i sammenheng og kombinere smolt -og oppvekstanlegg for lakseungene.

Må senke tomta

Ernst Inge Berge i Nuvsvåg, som var en av grunderne for Loppa Springwater som ble lagt på is, har likevel arbeidet videre med planene for et større industriområde i Nuvsvåg.

– Planene er å kunne benytte et 150 dekar stort område. Hvis man skal få det til må veien legges om og det må senkes noe, i tillegg til en fylling i sjøen. Her er gjort grunnundersøkelser  og jeg finner grunn til å rose ordføreren for det initiativet han nå tar i denne saken, sier Berge til avisa.