Nå satser Trine Lise Olsen for fullt på eget stand up-firma, «Stand Up Nord».

– Det handler om å stå sammen og vise at vi har folk i nord. Vi trenger ikke å hente folk sørfra, sier komikeren Trine Lise Olsen.

Hun er i Alta i forbindelse med Surstoff-konferansen, og kunne fortelle hele Finnmarks kulturnæring om hvordan hun nå satser for fullt på «Stand Up Nord», og nå kan by på både Tommy Berg og Stig Frode Henriksen. Trine Lise vil jobbe og bo i Nord-Norge. Hun har fått støtte fra Innovasjon Norge, samlet åtte komikere og trenger nå bare å samle trådene og starte med selve forretningsdriften.

–  Jeg fikk plutselig en ide om at vi burde være samlet. I stedet for å gi jobber bort til andre, kan jeg faktisk tjene litt på det nettverket, forteller hun åpenhjertig.

STÅR OPP: Trine Lise Olsen forteller om sin nye satsing «Stand Up Nord». Foto: Kita Eilertsen

Har god tro

– Det er nytt, og vi er i en lukrativ bransje. Ideen er så god, og kan bare feile om jeg driter meg skikkelig ut. Men nå må jeg sette meg inn i alt jeg ikke har peiling på, sier hun og viser til forretningsdriften.

Trine Lise har åtte komikere i stallen, blant annet Altas egne Tommy Berg og Stig Frode Henriksen. De andre er Thomas Leikvoll, Kevin Kildal, Martin Meisterlin, Erlend Osnes, Maria Bock og henne selv. Hun ønsker å vise hva nordnorsk standup og konferansiering kan være.

– Jeg ønsker å trekke frem og gjøre kjent også de som fra før ikke er så kjente.  Jeg blir ofte spurt om å delta på noe, og hvis jeg ikke kan så spør de alltid om jeg vet om noen andre. Nå kan jeg gi dem det og attpåtil tjene noe, sier hun.

TIL LEIE: Stig Frode Henriksen poserer som Jompa Torman fra Kill Buljo. Foto: Tor Øra, Tappeluft Pictures

Stand up-starten

Under konferansen fortalte hun om bakgrunnen for satsingen, om hvordan det var på den første stand up-turneen i Nord-Norge.

– Man er jo veldig glad i revy i Nord-Norge, og før folk visste så mye om hva standup var, dro vi på turné, fortalte Trine Lise Olsen om miniturneen med Thomas Leikvoll og Erlend Osnes.

De besøkte steder der det var hengt opp én plakat dagen før, om å bli sammenlignet med Halvdan Sivertsen, og om hvordan noen takket for at hun hadde blåst liv i Thomas Leikvoll. Turneen ble til dels ganske dårlig besøkt.

– Erlend var så positiv hele tiden. Men da var strikken min tøyd for langt. Hvis du sier vi har lært noe nå... – Vi har f... ikke lært en dritt, sa hun.

– Men vi hadde startet noe. Dag Sørås ringte og ville ha kontaktene mine. Jeg tror han var på de fleste stedene vi hadde vært. Jo mer standup som kommer ut som er bra, jo mer standup vil folk ha! mener hun bestemt.

TIL LEIE: Tommy Berg som russisk historieforteller. Foto: Lars Richard Olsen

Ringvirkninger

Trine Lise ønsker å skape ringvirkninger i landsdelen hun er fra og bor i.

– Vi er så mange flere fra Nord-Norge enn det folk vet om. Jeg ville samle dem, og nå har dette blitt til Stand Up Nord, et nordnorsk kollektiv av stand up-komikere og konferansierer. Jeg tror dette kommer til å bli bra, sier hun.

Hun vil nå jobbe for å gjøre alle disse komikerne mer kjent.

– Jeg kan også booke andre, så lenge jeg vet de leverer godt, sier hun.

Men hva er billefjordingen mest stolt av?

– Det var da min mamma fikk Kongens fortjenstmedalje, mye fordi jeg har gjort henne kjent. Det betyr mye mer enn terningskast, mener Trine Lise Olsen.

STOLTEST: Da mamma Ragnhild Kaaby fikk Kongens fortjenstmedalje er det Trine Lise Olsen er aller mest stolt av. Fra Surstoff-konferansen i Alta. Foto: Kita Eilertsen