Det totale fangsttallet i elva øktemarginalt fra 13,5 til 13,8 i 2016, viser tallene til Alta Laksefiskeri Interessentskap.

Dabbet av

De gode fangstene før St. Hans skapte optimisme med mange laks over 10 kilo, men mot slutten av juli og august ble fangstene betydelig redusert.

– Det har vært litt vanskelige fiskeforhold. I hele sesongen har vannstanden vært en god del høyere enn normalt. Dette gir fiskerne nye utfordringer. De vanlige fiskeplassene har kanskje ikke vært der, og fiskerne må da søke etter nye plasser hvor fisken kan stå, forklarer daglig leder Tor-Erland Nilsen.

Storlaksene på plass

Det er likevel gledelig at det har vært en økning av storlaks over syv kilo, mens det har vært en pen økning for de aller største, over 18 kilo.

– Det er vi svært fornøyd med, fordi Altaelva er kjent for sin storlaksstamme. Den største laksen som ble tatt i 2016 var på 24 kilo og den heldige fiskeren var en amerikaner, opplyser Nilsen.

Langstilla best

For mellomlaksen er det en nedgang, mens for grillse (smålaksen) er det en stor økning.

– Det tyder på at fjorårets smoltutgang har gått bra, og kan gi håp for at det blir et bra år i 2018, sier han.

De beste lakseplassene er ikke uventet kort nummer 19 i Langstilla og kort nummer 20 i Jorra. Se hele oversikten i dagens Altaposten