Den tidligere Hasvik-ordføreren ligger an til å bli Senterpartiets førstevalg i kampen for stortingsplass.  Nominasjonskomiteens leder Jan Martin Rishaug er tilfreds med det som legges fram i dag.

– Jeg er godt fornøyd med en sterk liste med gode kandidater fordelt over hele fylket. Fiskeri vil bli en viktig sak for Sp og er derfor glad for at vi har en førstekandidat med solid fiskerikompetanse, sier Rishaug, som også er leder i Alta Sp.

Han fastslår at lista fungerer som en motsats til de store sentraliseringsreformene.

–  Kun 3. plassen er fra en storkommune, mens ellers kommer seks av de syv første fra småkommuner rundt i Finnmark. Vi har altså en sterk fiskerikandidat på første og en drivende dyktig dame med stor reindriftskompetanse på andre, Senterungdom på 4. plass, eks-ordfører på 5. plass og en drivende dyktig dame og bonde på 6. plass,  samt en spennende fremadstormende på 7.plass plass, sier Rishaug.

Han mener det er en lista som favner bredt både geografisk og kompetansemessig.

– Jeg tror den kan appellere til finnmarkingene i neste års valg, sier Rishaug.

– Hva med Alta?

– Det er selvfølgelig synd man ikke har funnet plass til en Alta-kandidat høyt på lista med tanke på at en tredjedel av de stemmeberettigede i Finnmark bor i Alta. Men jeg håper og tror at altaværingene ikke bare er opptatt av navn, men setter seg inn i programmet til Sp. Vi har den beste politikken også for Alta, som i aller høyeste grad er å regne som distrikt i den store sammenhengen, sier han.

Her er lista fra nominasjonskomiteen til Finnmark Sp:

1.Geir Adelsten Iversen, Hasvik

2. Nancy Porsanger Anti, Tana

3. Kurt Wikan, Sør-Varanger

4. Sigurd Gjerde-Jakola, Vadsø

5. AnneToril Eriksen Balto, Karasjok

6. Grete Liv Olaussen, Porsanger

7. Fabrice Caline, Loppa

8. Cecilie Hansen, Sør-Varanger

9. Fred Johnsen, Tana

10. Aina Nilsen, Hasvik

11. Tommy Andersen, Hammerfest

12. Aile Marita Varsi, Tana