I løpet av oktober vil anleggsarbeidet for prosjektet E6 Tana bru bli igangsatt, fremgår det av en felles melding fra Jan Henrik Fredriksen (Frp) og Frank Bakke-Jensen (H).

– Dagens bru er smal og har restriksjoner på maksimal tillatt aksellast. Brua innebærer derfor en stor flaskehals i tungtransporten ikke bare lokalt men også for regionen, sier Bakke-Jensen.

Økte veiinvesteringer

I meldingen gjentas det etter hvert så mange ganger uttalte budskapet om at det satses på vei og infrastruktur fra sittende regjering:

– Veiinvesteringene har fått en formidabel økning under denne regjeringen. Siden regjeringsskiftet er samferdselsbudsjettet økt med 50 prosent, vi har nesten doblet bevilgningene til vedlikehold og fornying og firedoblet bevilgningene til planlegging av nye prosjekt, sier stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen (Frp.

– Det er bare rimelig at Finnmark i likhet med resten av landet, også får ta del i denne satsingen på infrastruktur som er så viktig for næringslivet, men også for bo- og arbeidsmarkedet her i Finnmark, avslutter Fredriksen.