– Å vite at jeg med stor sannsynlighet kom til å få brystkreft i fremtiden var en uvirkelig beskjed å få, men det ga meg mulighet til å ta kontroll over mitt eget liv, sier en av de mange kvinnene som løftes frem under årets Rosa sløyfe-aksjon.

I Alta blir det stand på Amfi og på Coop Mega på Elvebakken førstkommende lørdag.

– Støtt opp om aksjonen vår! Pengene går til forskning, og forskning er veldig viktig, sier Kirsti Wollmann i Brystkreftforeningen i Alta og omegn.

– Da kommer rosa-sløyfe-hengeren til Alta, og fra standen får man kjøpt sløyfeeffekter, og får informasjon om brystkreft, sier hun.

Det er 18. gang Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjon i Norge. For første gang rettes oppmerksomheten mot arvelig brystkreft. Målet er å øke kunnskapen om arvelige genfeil, slik at flere som har behov for oppfølging skal få det, heter det i en pressemelding fra Brystkreftforeningen og Kreftforeningen.

– Vi er glad forskningen har kommet så langt at kunnskap om arvelig brystkreft kan redde liv. Samtidig trenger vi mer forskning som kan gi mer presise svar og framtidsutsikter for betydningen av en genfeil. Slik kan de tøffe spørsmålene bli litt mindre vanskelig for de familier og kvinner det gjelder, sier generalsekretær Anne-Lise Ryel i Brystkreftforeningen.