Hovedutvalget for oppvekst og kultur behandlet i går en utredning om  samordning av kommunal drift av bassengene i Alta.

Avklarer ansvarsforhold

Det er enighet om at bassengene i både Talvik og Kvalfjord skal legges til Nordlysbadet. I den forbindelse må rådmannen avklare ansvarsforhold og plassering av berørt personell.

Hovedutvalget ba samtidig om en sak hvor Nordlysbadet organisatorisk og ledelsesmessig vurderes lagt inn under kulturleders ansvarsområde. Det har blitt vurdert om dette skal legges til driftsavdelingen, men den ideen ble ikke tatt videre.

Mer inntjening?

Politikerne er samtidig enige om at fokus nå skal rettes mot å øke inntektene til Nordlysbadet. De ønsker en konkretisering av tiltak for økt inntjening. I utredningen pekes det mot at det er potensial for dette uten å øke prisene. Økt fokus på flere aktiviteter, ulike brukergrupper, samt oppnå enda bedre besøk på ukedager, er blant poengene som blir fremhevet.

I vurderingen til administrasjonen synes det vanskelig å redusere driftskostnadene for Nordlysbadet.

– Måten driften er organisert på sammenlignet med andre badeanlegg tilsier at driften er rasjonell når en sammenligner lønnsutgifter, andre driftsutgifter og åpningstider. Skal lønnsutgiftene reduseres mer. må også åpningstidene for publikum endres.

– Det knytter seg stor usikkerhet til i hvilken grad dette også vil påvirke besøket og inntektene negativt, samt også leie- og billettinntektene fra Actic, heter det innstillingen til saken som skal ende i kommunestyret.

Sikkerhet

Bemanningen skal ivareta sikkerheten i anlegget til enhver tid. Med kun ett alvorlig uhell siden åpningen kan dette tyde på både riktig bemanning, god opplæring, fornuftige regler for orden, sikkerhet og trivsel som etterleves av gjestene, heter det i attesten fra administrasjonen.