Befolkningen i de tre nordligste fylkene er imot å slå seg sammen til en stor region, ifølge en ny meningsmåling. Folk i Troms er minst skeptiske.

53,1 prosent av de spurte i de tre fylkene ønsker å beholde dagens fylkesgrenser, ifølge meningsmålingen utført for Nordlys og Amedia i Nord-Norge av InFact.

Folk i Finnmark er mest imot sammenslåingen. Der svarte 61,3 prosent av de spurte at de ønsker å beholde fylket slik som det er i dag. I Troms ønsker 45,5 prosent å fortsette slik som det er i dag. Samtidig er innbyggerne i Troms minst skeptiske til én region, med 36,6 prosent for sammenslåing.

– Jeg skulle ønske at flere så verdien i å samle Nord-Norge til én region. Jeg tror vi har mye å tjene på å slå oss sammen og tenke større i et helhetlig perspektiv, sier statssekretær Per-Willy Amundsen (Frp) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Regjeringen jobber for å slå sammen dagens 19 fylker til rundt ti regioner.

I Nordland har 23,3 prosent svart at de er for å slå seg sammen med de andre fylkene, mens 55,8 prosent ønsker å forbli som i dag. I Finnmark er 21,5 prosent for å slå seg sammen med de andre fylkene i Nord-Norge.

3.040 innbyggere fordelt på de tre fylkene i Nord-Norge har svart på undersøkelsen. (©NTB)