I går sendte de to Senterpartirepresentantene Fabrice Caline og Ronja Garden sammen med Arbeiderpartiets Berit Land og SVs Hans Roald Johnsen og Cato Kristiansen krav om at det avholdes ekstraordinært kommunestyremøte i Loppa for å få en politisk behandling av reglementet for vervene som ordfører og varaordfører. Kravet er stilt med bakgrunn i kommunelovens paragraf 32, punkt 1.

– En tredel av kommunestyret kan kreve ekstraordinært møte, sier Sps Fabrice Caline.

Han sier de som står bak oppropet ønsker å behandle reglementet for ordfører og varaordfører. Og dette er følge Caline noe Ap, SV og Senterpartiet har jobbet for lenge.

– Det har vært en rekke påpekninger om hvordan ordføreren utøver sitt verv. Vi har blant annet satt spørsmålstegn ved kontorstedet for ordføreren, SV har kommet med forslag om å kutte i ordførerlønna og det har vært reist kritikk mot ordførerens handlemåte som medlem i Ymber-styret, blant annet.

Fabrice Caline forklarer at det har kommet sterke reaksjoner i ettertid på at ordfører Steinar Halvorsen har fortsatt å forfekte sitt private syn på sammenslåingen.

– Uttalelser i ettertid er så sterke at det er viktig nå å vise handling, vi føler dette må rettes opp i og vi føler at han ikke respekterer vedtaket om at Loppa skal stå alene, men fortsetter å fremme sine egne synspunkter, sier Caline.