Torsdag ble to menn, den ene i 30-årene og den andre i 40-årene, pågrepet i Alta. Bakgrunnen er etter hva Altaposten kjenner til en konkret mistanke om at de to har kidnappet og utøvd vold mot en mann i 20-årene.

Etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen bekrefter dette:

– To personer ble pågrepet i går, disse tenker vi å fremstille for varetektsfengsling i dag. De er foreløpig siktet for frihetsberøvelse, tvang og vold.

Altaposten har fått vite fra en kilde at mannen i 20-årene skal ha blitt bundet fast og fått «mye juling» fra de to siktede. Dette vil ikke Mikalsen bekrefte eller avkrefte.

– Men vi ser alvorlig på saken. Det gjelder generelt i saker der vi ber om varetektsfengsling, sier han.

Kjenninger av politiet

Alle de tre er personer politiet har kjennskap til fra tidligere.

– Utover dette ønsker jeg ikke å si noe om de tre, hvordan de kjenner hverandre eller lignende. Vi er i et veldig tidlig stadium av etterforskningen.

– Kan du si noe om skadeomfanget på personen som det ble utøvd vold mot?

– Det er for tidlig til at jeg kan si noe om dette.

– Er han innlagt på sykehus?

– Nei, han er ikke innlagt på sykehus. Utover det kan jeg ikke si noe mer om dette.

Penge-motiv?

Altaposten er gjort kjent med at voldsofferet skal ha vært skyldig penger til den ene av de to mennene, og tipset vi har fått går ut på at motivet for voldsepisoden var pengeinnkreving.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette. Videre etterforskning vil avdekke motivet for episoden, sier Mikalsen.

I en pressemelding sendt ut fra politiet i 11-tiden omtales saken:

«Politiet i Alta har pågrepet to personer i 30- og 40-årene siktet for frihetsberøvelse, tvang og vold. Politiet ser alvorlig på saken og personene vil bli framtilt for varetektsfengsling. De siktede ble pågrepet torsdag og begge er personer som politiet har kjennskap til fra tidligere. Saken etterforskes for fullt og politiet kan ikke gi ytterligere opplysninger i denne fasen av etterforskningen.»