– Han nappet et VISA-kort fra meg som var kommet i posten. På det har han han allerede bestilt reiser og handlet blant annet Apple-produkter. Det jo er helt jævlig at han roter i postkassa til folk på den måten.

– Senest i dag tidlig, mens jeg var på jobb, fikk jeg en telefon fra Esso i Bossekop. Han hadde forsøkt å bruke kortet ikke bare en, men to ganger i mitt navn, forteller Midttun oppgitt og legger til at kortet nå er sperret.

Går ut med bilde og navn

Halv ni var Midttun innom lensmannskontoret i Alta for å levere en anmeldelse. Det får neppe noen effekt:

– Politiet vet hva som foregår og har flere muligheter til å hanke han inn, men det virker som de har gitt han opp.

Han velger derfor nå å gå ut med fullt navn og bilde på «Mannen som ikke kan fengsles».

– Med dette så kan vi kanskje få stoppet mannen. Dette er noe alle har blitt plaget med og bildene har blitt hentet fra mannens egen Facebook-profil.

– Mannen har en diagnose, samtidig ber politiet om at folk ikke tar saken i egne hender. Du velger allikevel å legge ut informasjon offentlig?

– Han blir sammenlignet med barn, og det står at han har en sykdom. Men hvis denne sykdommen gir han en «gratisbillett» til å være kriminell, burde folk få vite hva slags sykdom det er snakk om, mener Midttun.

Ber folk anmelde

Lensmann Svein Tore Nilsen sier at det er  beklagelig hvis noen oppfatter det på en måte at politiet ikke tar anmeldelser på alvor.

– Jeg håper og tror at det ikke er tilsiktet på noen slags måte. Enhver anmeldelse vil bli behandlet seriøst uansett hvem anmeldelsen berører. Er folk utsatt for denne personen, ta kontakt. Vi tar imot anmeldelsene og jobber med å bygge opp et sakskompleks mot nevnte, sier Nilsen.

Saken oppdateres.