Førere av to uregistrerte ATVer nektet i går å stanse for politiet under en ordinær kontroll. Dermed ble det satt i gang en katt og mus lek med lovens lange arm.

Mistet sjåførene

Operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Sverre Andre Oppdal, forteller til Altaposten at patruljen til slutt mistet sporet av førerne.

– Dessverre er det slik at fra tid til annen, stikker sjåførene av, til tross for at de er pliktige til å stanse for politiet, sier operasjonslederen.

– Har dere et signalement å gå ut med?

– Førerne var iført mørke klær og minst en av de kjørte uten skilt. Mer har vi ikke å gå på, da de ble sporløst borte, sier Oppdal og håper at de som var i området ved halv ni tiden i går, tar kontakt med politiet.

Får konsekvenser

– Til tross for at å stoppe for politiet, er noe som skal inn med ordinær kjøreoppløysing, skjer det fra tid til annen at det er noen som ikke etterkommer det. Årsaken kan være av ulike grunner, som at man har noe å skjule, sier lensmann i Alta Svein Tore Nilsen.

– Generelt sett er det å unndra seg kontroll for oss, eller biltilsynet vil gjøre at bøtene bare øker, dersom de blir tatt, avslutter lensmannen.