– Det er foreløpig ikke mulig å svare på om dette bråket var lyden av et våpen, det er det vi nå prøver å finne ut av. Nøyaktig hva som ble sagt, og hva naboene hørte har vi ikke oversikt over ennå.

– Kan du si hva som møtte patruljen?

– De fant tre personer som var hardt skadd. Slik som patruljen antok det, var det personer som var skadet etter skyting.  En kvinne ble bekreftet omkommet på stedet. De to andre var hardt skadet og sendt til sykehuset. En av disse blir da bekreftet omkommet på sykehuset etter en kort stund. Siste person er hardt skadet og er sendt til UNN, sier påtaleleder Morten Daae ved Finnmark politidistrikt.

– Fant dere et våpen?

– Foreløpig ønsker jeg ikke å kommentere hva som ble funnet på åstedet, men det vi kan si er at det ikke er mistanke om at det var flere i leiligheten, enn da politiet kom.

– Er de involverte kjenninger av politiet?

– Så vidt meg bekjent, er dette personer politiet ikke har hatt noe med å gjøre tidligere. Ut over dette, ønsker vi ikke å kommentere alder, kjønn og statsborgerskap på de involverte.

Får bistand fra Kripos

– Nå har vi satt inn det vi har av tilgjengelige ressurser i Kirkenes på dette. Vi jobber bredt og forsøker å få oversikt over det som har skjedd i natt og i dagene i forkant. I tillegg får vi teknisk bistand fra Kripos til å etterforske selve åstedet, avslutter Daae.

Finnmark politidistrikt vil holde en pressekonferanse når de sitter på mer fakta i saken.