– På veien tilbake kjørte Isbilen forbi oss. Ungene leste ivrig «isbilen» på bilen og gleden ble stor når bilen plutselig stoppet opp. Enda større ble gleden når sjåføren gikk ut og åpnet fryseren og delte ut is til alle, forteller lærer Vera Simonsen.

Gleden av å glede andre

Velkomstklassen er for mange av barna det første møtet med Norge, da mange av de nettopp har kommet til landet.

– Ungene syntes det var kjempestas. De sto der med store øyer og det hele var nok sikkert veldig rart for dem, sier Simonsen og legger til at det er hyggelig at noen tar seg tid til å glede andre.

– Det hender jeg gjør dette når jeg ser barnehager eller skoleklasser som er ute på tur. Det koster 110 kroner for en eske med 30 is. Det betaler jeg av egen lomme. Det kan jo ikke gå ut over selskapets økonomi at jeg ønsker å være litt snill, påpeker sjåfør Martin Isaksen.

Smilene verdt hver krone

Lærer Vera la ut beskrivelsen av hva som skjedde på facebook-siden «Fremsnakking i Alta». Fra torsdag frem til søndag har Martins gode gjerning gitt 458 likes.

– Det er så artig å se så mange gode og varme smil. Jeg var ikke klar over at det var velkomstklassen som var ute på tur da jeg valgte å stoppe. Men det gjør bare ekstra godt at barna som skal etablere seg i et helt nytt land får en sånn start. Det er rørende å få så mye fin tilbakemelding som jeg har fått nå, påpeker Martin overfor Altaposten.

– Det har ikke vært hensikten å samle «good will» for meg. Jeg synes bare det er godt å vise litt omsorg og å kunne få glede andre noen ganger. Denne gangen var det ikke tvil om at ungene ble veldig overrasket, legger han til.