Det er ifinnmark som melder at Monica Nielsen og resten av Alta-politikerne nå finansierer de siste 100.000 kronene etter at Hammerfest-politikerne denne uka sa nei til å være med i et spleiselag for å opprettholde rotasjon 2 i VargsundXpressen som et prøveprosjekt.

– Alta tar ansvar og står løpet ut. Dette burde vært et spleiselag, og jeg er skuffet over både ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen og Pasientreiser. Det var snakk om 100.000 kroner, Alta betalte 300.000 og fylket stilte opp. Denne ruta er imidlertid et så godt og viktig tilbud at vi nå stiller opp med resten av summen, slik at dette blir videreført, sier Nielsen til iFinnmark.

Må sette seg

Hovedutvalgsleder i Finnmark fylkeskommune, Geir Ove Bakken, er lettet over den ekstra støtten fra Alta. Men han mener ruta trenger tid og markedsføring for å bli en suksess over flere år.

– Det hadde vært greit om enda flere satset på ruta så den fikk sette seg. Det må jeg innrømme. Jeg registrerer at her er man fastlåst. Jeg tror dette er en rute som er fremtidsrettet og viktig, fastholder hovedutvalgslederen, sier han til ifinnmark.

– VargsundXpressen ligger inne på langtidskontrakt. Jeg synes det er flott og viktig at vi får samferdselstilbud til å fungere mellom de store byene. Fylkestinget har lagt en slik satsing, og her burde flere aktører vært med, legger han til.