I så fall kan du få mange svar førstkommende tirsdag. Da kommer leder for kompetansesenteret for arvelig kreft ved UNN, Nina Strømsvik, til Alta for å fortelle mer om temaet.

Populært i Tromsø

Det er kreftforeningen, brystkreftforeningen, prostatakreftforeningen i Finnmark og munnkreftforeningen som har gått sammen om å arrrangere det åpne temamøtet som finner sted i kantina ved Alta videregående skole tirsdag klokka 18.00.

– Da de hadde det samme møtet i Tromsø ble det svært godt besøkt og Strømsvik måtte svare på mange spørsmål i etterkant av foredraget, sier Linda Arild i brystkreftforeninga.

Fleste ikke arvelige

Mellom fem og ti prosent av krefttilfellene skyldes arv, hvilket betyr at de fleste krefttilfeller ikke er arvelige. De vanligste arvelige kreftformene er brystkreft, eggstokkreft, tykktarmskreft, føflekkreft og livmorkreft.

– Noen krefttyper er det forsket mye på og eksempelvis ved brystkreft så kan man teste og finne ut om man er bærer av det arvelige genet og dermed få mulighet til å fjerne eggstokker eller bryster hvis man ønsker, eksemplifiserer Arild.

Spennende temamøter

Utover høsten vil det bli avholdt temamøter annenhver tirsdag helt frem til jul. De ulike møtene har følgende tema: 13.09 Å være pårørende, 27.09 Kunstutstilling med Hanne Grete Einarsen fra Snefjord, 11.10 Døden, foreleser Anne Skoglund, 25.10 Kreft og tannhelse, 8.11 Besøk av ?, 27.11 Menn og kreft og 6.12 Juleavslutning.

Tirsdagens møte vil vare i to timer og det vil bli enkel servering. Underholdning besørges av musiker Karl Rune Rubach.