Fylkesmannen regner med å ha behandlet klagen over Alta kommunes byggetillatelse for fergeleiene på Mikkelsby og Kongshus rundt 1. oktober.

Saken ble klaget inn av Årøy bygdelag. Alta kommune mente byggetillatelsen var riktig og behandlet klagen på normal måte med ny realitetsbehandling. Fordi Alta kommune mente byggetillatelsen var OK, ble saken oversendt til Fylkesmannen 20. juli, hvor seksjonsleder for juridisk seksjon ved justis- og samfunnsavdelingen, Toril Feldt har saken.

– Klagen ble behandlet av Alta kommune som ikke fant grunn til å endre vedtaket og derfor oversendte den til Fylkesmannen for endelig avgjørelse. Det er en behandlingsfrist på 12 uker for en slik sak, men jeg regner med at vi innen 70 dager, som maks skal være ferdig med denne saken. Jeg kan ikke kommentere denne aktuelle saken, fordi jeg ikke har satt meg inn i den ennå, sier seksjonslederen til avisa.

Årøy bygdelag har fått brev fra Fylkesmannen i dag, der Toril Feldt skriver følgende:

– Vi har mottatt klagesaken vedrørende byggetillatelsen 20. juli 2016. Saken ligger til behandling  og forventes ferdig i slutten av september. Når det gjelder din anførsel ift elevenes skolevei, retter jeg spørsmålet ditt til fylkesmannens utdanning- og oppvekstavdeling, slik at du vil få svar fra dem angående dette.