– Noen må ta ansvar, der foreldrene åpenbart svikter, skriver Paul Kristian Kristensen i et innlegg på Facebbok, etter at han observerte to mindreårige gutter i full fart på elektrisk sparkesykkel i går.

Han var da på vei til Elvebakken, da han møtte på det han mener er to gutter i 12-årene.

– De kom i en sabla fart over veien i Tverrelvdalenkrysset. Jeg prøvde å holde deres fart med min bil, og de klarte å holde en hastighet på 45km/t, forteller Kristensen.

– Omsorgssvikt

Kristensen beskriver videre at dette var gutter uten hjelm eller noen form for beskyttelse.

– 45km/t, tenk på det. Dette er bare barn. Hvordan kan foreldre gi noe slikt til barn og la dem kjøre fritt hvor enn det måtte passe dem, uten noen form for tilsyn. Jeg synes synd på disse barna som åpenbart ikke har noen hjemme som er i stand til å ta vare på dem, sier han og mener å la barn kjøre rundt på hoverboard er grov omsorgssvikt.

Etterlyser ansvar

Kristensen sier at han vil ta kontakt med både politi og barnevern, dersom han ser guttene igjen. Han deler derfor videoen, i håp om at foreldrene ser hva de holder på med.

– Om foreldrene ikke tar tak i dette så frykter jeg at en av guttene snart får se sin beste kamerat dø på et grufullt vis, frykter han.

Ulovlig

Som omtalt tidligere på i Altaposten kan hoverboard og elektriske sparkesykler være ulovlig ifølge politiet.

– Prat med barna

Det oppfordrer Eirik Lind Irgens i Saga grendelag. Han og grendelaget har motatt flere bekymringsmeldinger fra beboere om mindreårige som farter rundt på motoriserte «leketøy» av ymse slag.

– For grendelaget er det viktig at foreldre nå tar en prat med ungene sine om farene, holdninger og konsekvenser ved å bruke slike kjøretøy, sier han på vegene av beboerne i området.