Håkon Kristian Haldorsen rister på hodet av politiets egen håndtering av storaksjonen mot mopedister torsdag. Han er politisk aktiv i AUF, men presiserer at han uttaler seg som elev ved skolen.

– Det er kjempeflott at de tar en skikkelig aksjon, og får tatt fatt i problemet, men jeg synes også at de bør ha sitt på det tørre, sier han.

Haldorsen var selv midt oppe i hendelsene, og har tatt bilder av det han mener er lovbrudd av politiet.

– I vegtrafikkloven heter det at politiet kan vike fra loven, dersom det er nødvendig. Men når det er ledige plasser, er det litt rart at de velger å parkere på den måten de gjorde, påpeker han og viser til bildet han tok.

– Uforsvarlig lastet

En etter en ble flere mopeder beslaglagt av politiet. Om de kommer trygt frem til politigarasjen er Haldorsen heller usikker på.

– Det er tydelig at politiet ikke har gått lastsikringskurs. Her ble mopedene bare satt rett på og et tau knytta rundt vaieren – det holder ikke for ti kroner og er ganske usikkert. Både jeg og en lærer prøvde å forklare måten det skulle gjøres, men vi ble jaget bort, sier han og viser til vegtrafikklovens paragraf 3.

En slik sikring er ikke godt nok, mener Haldorsen. Foto: Privat

– Hvordan kan de forvente at vi følger loven, når de bryter den selv, spør Haldorsen.

– Ekstraordinært

Politioverbetjent Steinar Aas Andersen kjenner ikke til detaljene i saken, men forteller at politiet i dette tilfellet har vært på et ekstraordinært oppdrag og dermed kan fravike fra regelverket, dersom det er formålstjenlig.

– Jeg forutsetter at ting har blitt sikret i forhold til forskriftene. I tillegg skal et bilbergingsselskap ha vært behjelpelige med utstyr som er egnet for denne type transport, avslutter han.