I en twittermelding like før klokken 10.30 lørdag formiddag gjorde politiet det kjent at den avdøde er Olaf Bellika, 62 år gammel og bosatt i Alta.

Det var fredag ettermiddag det ble satt i gang en leteaksjon i og ved Stourojavri, i retning Biedjovaggi i Kautokeino kommune. En mann i 60-årene fra Alta, som har hytte her, var da blitt meldt savnet.

Ved operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt bekreftet operasjonsleder Andreas Vesterhus tidlig dette, og sa at mannen var blitt observert ute på vannet i båt. Fredag ble politiet kontaktet av personer som hadde observert båten på nytt, ute på vannet. Den hadde påhengsmotoren nede, uten at noen var om bord.

Funnet omkommet

OPS meldte like før klokken 19.00 fredag at Sea King hadde funnet en person i området de avsøkte. Ingen andre var da meldt savnet, men den omkomne ble likevel ikke formelt identifisert på det tidspunkt.

Mannen ble fraktet til Kautokeino, og noe senere bekreftet politiet via twitter at det var den savnede.

Båten hans ble funnet sør av øya Stuorajar`cullo i innsjøen Stuorajavri, mens mannen ble funnet om lag en kilometer nord av øya, ved neset Cuollunjarga.

BLE IDENTIFISERT: Den omkomne mannen er identifisert og bekreftet å være altaværingen som ble meldt savnet fredag ettermiddag. Her fraktes den omkomne vekk. Foto: Johan Mathis Gaup

Politiet fikk bistand fra Sea King, brannvesenet og fra Røde Kors i søket, som startet rimelig raskt etter at meldingen kom inn.

– Vi sjekket ut hytta til mannen. Denne var avlåst og tom, og utenfor hytta står mannens ATV.

Familien varslet

Politiet var tidlig i kontakt med familien:

– Vi har vært i kontakt med mannens familie, for å orientere om hendelsen og for å lete etter informasjon som kan hjelpe oss i søket, sa Vesterhus til Altaposten i 18-tiden fredag.

Foto: Google Maps