På 20 dager skal 40 turister oppleve Skandinavias høydepunkter, og tourdirektør og guide for Insight Vacations, Chad Hartin, mener Alta er en favoritt.

– Det er en by hvor vi får sjansen til å møte lokale, nordlige mennesker som jobber hardt, men er villig til å dele av arbeidet, seg selv, og livet sitt med oss, sier canadiske Hartin.

Elvetur og grillfest

På sine to dager i Alta drar de på elvetur med Sorrisniva og besøker Trasti og Trine for grillfest, foredrag og for å møte huskyer. De har også valgfrie turer til Alta Museum og til Pæskatun som Hartin snakker varmt om.

– Jeg sier til turistene, at det er gode opplevelser sammen med bedriftene. For høydepunktene er alltid møtene med de ansatte, og det er den personlige interaksjonen mellom mennesker som gjør til en minneverdig opplevelse.

Trine Lyrek fra Trasti og Trine sier de har fått god respons på programmet sitt, og synes det er hyggelig å ha turistene innom.

Gjengen får også muligheten til å utforske byen, spise på restaurant og shoppe fritt.

– Jeg ber dem alltid om å ta turen innom lokale butikker, som blant annet Basement for å kjøpe gaver til barna sine hjemme, på grunn av servicen, sier han.

Luksusbuss

Turistene fra hele verden reiser rundt Skandinavia i en luksusbuss. De starter i København og reiser via Sverige og Finland til Nordkapp, hvor de begynner turen sørover til Oslo, via Trondheim og Geirangerfjorden, og Hartin forteller at det oppstår et fellesskap mellom alle gjestene.

Hartin selv kommer opprinnelig fra en by i Yukonterritoriet i Canada, hvor det arrangeres tøffes hundeløp hvert år.

– Whitehorse og Alta har lignende innbyggertall og Alta minner meg veldig om livet jeg hadde der. Og om jeg en dag skal flytte til Norge, ville det vært hit, fastslår han.