Samboerparet Marita Thomassen og Øystein Johansen befinner seg for tiden med familien på hytta i Töre i Sverige og det var en dag sønnene Øystein Jr. (9) og Wilhelm (4) kjedet seg litt at guttene fant ut de skulle lage en egen versjon av Altarevyens sketsj, «VHS-bloggen». Tante Caroline Johansen var raskt ute med mobilen og fikk filmet nevøene, som egentlig bor i Bossekop, mens de fant frem sin indre kronsting.

– Øystein har sett en del på «VHS-bloggen» og flirer seg i hjel av det. Yngstemann aner ikke hva VHS-bloggen er for noe, og spiller bare på broren, forteller mamma Marita Thomassen på telefon.

Se originalen nederst i artikkelen!

Klumpan på

Tante og skuespiller Caroline Johansen, som nok mange kjenner i igjen fra diverse roller på tv-skjermen, har drevet mye med improteater. Og hun ser absolutt talent hos nevøene.

– Øystein Jr. er bare helt med og timinga til Wilhelm er bare helt fantastisk. Dem spiller godt på hverandre og tar alt på sparket. Øystein fikk helt sjokk da han hørte at man vanligvis bruker manus når man spiller inn i slike sketsjer, forteller Johansen.

Det var også nevøene som hadde den kunstneriske regien.

– Det var Øystein selv som fant ut at de måtte ha Cat-jakka, «klumpan» og capsene. De er altså Odd Mathisen på sin hals, humrer tanta, lillesøster til Øystein Johansen.

Tante Caroline har også har brukt tantebarnets skuespillertalent til en skoleoppgave på Westerdahls.

– Øystein Jr. kom ned til Oslo alene som 6-åring for å spille inn en mer seriøs kortfilm. Det var tre lange innspillingsdager, noe han mestret ypperlig, rapporterer hun.

Og selv om det hersker liten tvil hvor skuespillertalentet kommer fra, er kronstinggenet intakt fra mamma Marita. Og at akkurat entreprenørfirmaet Odd Mathisen AS får en sentral rolle, må nok bestefar Leif Thomassen ta skylda for. Han har kjørt lastebil og mobilkran for kronstadbedriften hele livet.

– Artige gutter

Innslaget fra campingvogna i Sverige, er tydelig inspirert av duoen Bjørn Fermann og Ørjan Dragland i Altarevyen. Sistnevnte har sett videoen på Facebook.

– Artige gutter. Du skal ikke se bort fra at dette er en fremtidens revystjerner, sier Dragland i en kommentar.