Det er Reinpolitiet som skal etterforske påkjørselen av 19 reinsdyr som skjedde øverst i Stokkedalen seint i går kveld.

Sjefen for reinpolitiet, Inger Anita Øvregård, sier til avisa at slik hun tolker ulykken ut fra de foreløpige tilbakemeldingene hun har fått, sier hun det vitner om at alt rundt reinpåkjørselen ikke har vært greit.

– Dette ser ut for å være det jeg vil karakterisere som en ekstrem påkjørsel. Det er ikke normalt at man meier ned så mange dyr, så jeg tror det må ha vært høy fart med i bildet, antyder Øvregård, som likevel tar sine forbehold før saken blir undersøkt nærmere senere i dag.

–  Hva gjør at du tenker fart?

– Man trenger ikke være politi for å tenke at her må det ha vært høy fart med i bildet. Vi skal nå i formiddag sørge for å få sendt en patrulje til stedet for å foreta oppmålinger. Det er utstyr som lensmannskontoret i Alta har og som vi skal bruke for å sjekke ut en rekke forhold, sier Øvregård.

Hun legger til at det normale i en slik sak er at når reineier og bilfører er kjent, skal disse partene gjøre opp seg i mellom for det tapet som er skjedd som følge av påkjørselen.

Bilen som traff reinflokken og som forårsaket 19 døde dyr, var på vei mot Alta da ulykken inntraff.

De har rutinemessig også varslet ulykkesgruppa i Statens vegvesen.

– De vil få data fra oss. Etter hva vi forstår så langt, skjedde ulykken på en rett strekning. Med tanke på de mange ulykkene som har vært i Finnmark siste måned, tror vi i politiet at enkelte har vært for tung på gassen. Det er derfor slik vi ser det naturlig å bruke ressurser på å finne ut ulykkesårsaken, sier reinpolitisjef Inger Anita Øvregård.