Etter Hauans-konkursen gjennoppstår motorforretningen som Finnmark motorsenter første uka i august.

Tent for oppstart

- Vi er en gjeng med 13 ansatte som virkelig gleder oss til å brette opp ermene og yte vårt beste, sier Heitmann, profilert selger og frontfigur for merkevarer som Ford og Polaris.

Hammerfest-gründeren Toralv Gunder «Toto» Hagen overtar ifølge Finnmark Dagblad boet onsdag kveld og kan dermed starte opp driften i på nytt, slik han uttrykte overfor Altaposten etter konkursen.

Har bistått boet

Dørene har vært stengt siden, men de ansatte fikk feriepenger og motivasjonen er det ingenting galt med.

- Selv om dørene har vært stengt, er det mange som har stått på. Vi har vært opptatt av å legge til rette for bobehandlingen, slik at vi kommer raskest mulig i gang. Målet var 1. august, så det er ikke så verst om vi er i gang neste uke, sier Heitmann.

Selv om det har tatt tid med boet, har de ansatte vært sterk i trua.

Verkstedet klart

- Vi har ikke følt særlig på usikkerheten og har vært opptatt av å komme i gang. Blant annet er verkstedet godkjent og klar, forteller Heitmann. Likevel medgir han at en måned med stengte dører har gitt noen tapte salg.

- Vi må vinne tilbake tilliten. Vi har mange lojale kunder som vi håper er med oss videre, men det er selvfølgelig ikke kostnadsfritt å ha stengte dører, påpeker Heitmann.