Noah og Ida fisket sammen og fikk opp en minifisk. Stolt leverte de den inn til veiing, og en gikk til topps i den minste klassen under årets fiskekonkurranse under Langfjorddagan. Premien var en skikkelig fiskestang, og søskenparet tok høytidelig i mot under premieutdelingen.

Torsken var størst

Strålte gjorde også 12 år gamle Elisabeth som vant konkurransen om størst fisk, med en torsk på 3,3 kilo. Også hun fikk fiskestang i premie, med tykt snøre og stor snelle s hun neste gang kan sveive inn enda større fangst.

Venninnen Marja Lina hadde lenge noe virkelig tungt på kroken, og beistet flyttet båten og trakk ut alt snøret. Neste år skal hun ha opp det som sikkert var en kveite, og vise hvordan skikkelig storfisk ser ut.

50 deltakere

Langfjordbotn jeger- og fiskerforening arrangerte konkurransen sammen med Finnmarkskollektivet, og drøyt 50 deltok mens like mange satt spent på land. Kollektivet hadde brygget sammen en smakfull fiskesuppe og god kaffe.

Etter to timers fisking var det oppveiing, og heldigvis var det en nøyaktig vekt.

Rekordliten

– Kan ikke huske at vi har fått inn mindre fisk enn denne, smiler Tor Emil Nygård i jakt- og fiskerforeningen, etter å ha målt tre gram på den ene vinnerfisken. Også han venter på en skikkelig stor rugg neste år, og minner om at det tidligere i sommer ble tatt ei kveite på 60 kilo i Langfjordbotn.

– Det blir fiskekonkurranse også neste år, og vi håper riktig mange starter forberedelsene allerede, sier han.