– Det skjedde så fort. Det viser seg at man ikke kan stole på hunder. Spesielt når de er flere sammen, advarer Knut Haugen etter at de to jakthundene på rømmen i Repparfjord-området endelig kom til rette etter 7,5 dager på rømmen.

Takknemlig for hjelp

Det var mandag i forrige uke at Haugen befant seg på hytta si i mellom Skaidi og Repparfjord. Han var i elva for å fiske, og skulle bare krysse over da breton-hundene Marta og Storm kom i land litt lenger ned for han. På et lite øyeblikk stakk hundene av, og Haugen har brukt den siste uka på å lete etter dem i store deler av Kvalsund kommune.

Til slutt ble de funnet langs riksveien i Fægfjord, rundt fem kilometer etter Repparfjord bru. Haugen takker Goin-familien, som fant hundene, av hele sitt hjerte.

– Hvor mye tid jeg har brukt på å lete etter hundene vet jeg ikke, men jeg har hatt telefonen med meg, hele døgnet. Jeg har hatt en tung tid i det siste, og er svært takknemlig for støtten jeg har fått, samt for alle som har bidratt i leteaksjonen. Venner, bekjente, hytteeiere. Ja, også reindrifta har hjulpet til i søket, forteller Haugen.

Tynne

Hammerfestingen eier selv tispa Marta på to år, og passer fem år gamle Storm for sønnen sin.

– Hundene er tynne og slitne, men i alle fall i live! Nå er jeg bare lykkelig for at hundene er hjemme igjen, sier Haugen på telefon fra hytta i Reppafjord.