Elvebakkingen (55) fra Arbeiderpartiet har 35 år bak seg som bakkeansatt i SAS og Widerøe, og er helt klar på at det ikke er riktig å følge samme linje som Odd Eilert Persen i Frp, som han sitter sammen med i kommunestyret. Persen er erklært uønsket som vikar i Boreal etter at han som politiker har snakket om Boreal i en rekke saker.

– Som tidligere ansatt i SAS, og nå ansatt i Widerøe, så har jeg vært veldig forsiktig med å kritisere for eksempel ruteopplegg som lokalpolitiker. Dette er et prinsipp som jeg har, og de aller fleste burde følge. Å engasjere seg i slike spørsmål politisk, kan de som ikke er ansatt ta seg av, skriver Lyng i en Facebook-oppdatering.

– Det kan fort bli en personalsak hvis man går ut mot egen arbeidsgiver, noe som er forståelig. Man kan ikke kreve at arbeidsgiver og andre skal skille hattene man har som både politiker og ansatt. Man går rett og slett ikke ut offentlig mot egen arbeidsgiver, selv om man er politiker, sier Lyng til Altaposten.

– Hvor ofte har du hatt lyst til å engasjere deg i politiske spørsmål om flyruter og flyplass?

– Aldri, det har jeg overlatt til andre. Jeg har selvfølgelig hatt sterke meninger om dette, men dem har jeg formidlet videre internt i partiet eller til mine ledere. Jeg har aldri hatt lyst til å gå i media for å kritisere SAS, Widerøe eller Avinor, sier Lyng.

– Du er ikke ansatt i Avinor?

– Nei, men jeg jobber på en flyplass som de eier, og omgås med deres ansatte. Det er bedre at andre uttaler seg i slike spørsmål, mener Lyng, som nå er inne i sin niende periode i kommunestyret.