Fra begynnelsen av oktober skal nåværende Rune Glad ha permisjon fra sin stilling som rektor ved Elvebakken skole.

– Jeg har en sønn som bor sørpå og ønsker naturlig nok å bo i nærheten av han, derfor har jeg valgt å ta permisjon fra jobben som rektor, sier han.

Glad skal inn i vikariat som rektor i Røyken kommune.

Uten ledelse

Tidligere har også inspektør på Elvebakken skole, Toril Helene Isaksen, sagt ja til å bli ny rektor på Komsa skole. Dermed må det ansettes både inspektører og ny rektor ved skolen i høst.

– Vi starter allerede nå prosessen med å ansette to nye inspektører og håper disse stillingene vil være besatt i løpet av august, sier Glad.

– Deretter vil vi gå i gang med å se på aktuelle søkere til rektorstillingen ved skolen, så håper vi at vi har en ny rektor på plass, forhåpentligvis vil vi også få til en liten overlapping før jeg reiser, sier han.

– Søknadsfristen til denne jobben er fortsatt ikke gått ut, sier han.

Utfordrende overganger

Glad ser at det kan være utfordrende for de øvrige ansatte med helt ny ledelse. Han forteller videre at de har en plan de jobber etter slik at overgangene skal gå greit for alle parter.

– Overganger kan være utfordrende, sier han.

– De ansatte er informert om endringene i ledelsen ved skolen og jeg har stor tro på at dette kommer til å gå bare godt, sier han, som i tillegg roser både Alta kommune som arbeidsgiver og de ansatte ved skolen.