Ved oppstarten til høsten får sultne ungdommer ved Nordkapp videregående skole tilbud om gratis frokost på skolen. Dette melder Radio Nordkapp.

En skål havregrøt til å starte dagen med, kan redusere fraværet tror elevkonsulent Kjersti Røst.

– Dette var et initiativ som kom fra elevene og er et forsøksprosjekt, forteller Røst til Radio Nordkapp.

– For dyrt

Men frokosttilbudet er ikke noe som vil oppstå på alle fylkets skoler. I Alta har man ikke et slikt tilbud til elevene. Men studierektor for yrkesfar, Jon Vidar Bull, skulle gjerne sett at også fylkets største skole kunne gitt frokost til sine elever.

– Men dette er nok litt urealistisk med tanke på at vi har over 1.000 elever, så kostnadsbildet ville nok da være et helt annet, medgir Bull.

Han betegner likevel frokosten som dagens viktigste måltid, og tror kollegene i Nordkapp kan være inne på noe bra.

– En skål havregrøt gjør at elevene får mer energi fra starten av dagen og at blodsukkeret holdes stabilt. Dette vil kanskje skape resultater i form av at de faglige prestasjonene heves og til syvende og sist – gjør at flere fullfører sin videregående opplæring, forteller Bull.

Brusflasker i korridorene

Studierektoren rapporterer om at vgs-elevene er som folk flest i matveien.

– De som er opptatt av trening, er nok mer bevisst på hva de putter i seg, men vi ser jo også at en god del ungdommer som går og bærer rundt på brusflasker, selv om det ikke er noe som selges på skolen lenger.

På kantina, som ikke åpner før første time, selges det primært ferdigsmurte baguetter til lunsj. Kantina tilbyr også middagsretter for salg, mens fredag er grøt- og kakedagen.

– Vi har hatt prøveordninger med å åpne kantina tidligere, men det har ikke vært noen utpreget suksess, rapporterer Bull.

* Altaposten har forsøkt å komme i kontakt med ledelsen på Nordkapp videregående skole, men ikke lyktes på grunn av ferieavvikling.

FOR FROKOST: Jon Vidar Bull, studierektor for yrkesfag ved Alta vgs, skulle gjerne fulgt Nordkapps eksempel. (Arkivfoto)